DAB radioer – en moderne løsning til FM, internetradio og streaming

dab radioer

6 måneder siden |  0 comments  |  Hardware & Gadgets

En DAB radio er den moderne og tidssvarende løsning på den transistorradio, som vi alle husker fra vores forældre og bedsteforældre. DAB radio kan meget mere end de gamle transistorradioer, der kun kunne modtage AM og FM radiosignaler.

Med en DAB radio får du et multimediecenter, hvor det hele er samlet i et lille praktisk kabinet – klar til at spille de radiostationer som du lytter mest til.

I det følgende kan du læse, hvad en DAB radio kan tilbyde, hvilken du skal købe – og svar på andre af de mest stillede spørgsmål om DAB radioer.

Hvad er en DAB radio/hvad betyder DAB radio?


DAB radioer kan det samme som en ”gammeldags radio” – og du får mange flere funktioner oveni. De FM programmer, som du kender fra tidligere forsvinder fra æteren i år 2019 ifølge de politiske planer.

Herefter kan du kun høre disse programmer via DAB radio eller internetradio.

DAB – digital audio broadcasting – er digitale signaler i modsætning til de gamle FM signaler, der er analoge.

Digitale signaler ”fylder” ikke så meget som analoge signaler, hvorfor der bliver plads til flere radiokanaler – og udbuddet er også steget siden DAB signalernes indførelse.

Du kan få DAB radioer, der også kan virke som internetradio. Det betyder, at du har adgang til mange hundrede forskellige radiokanaler fra hele verden.


Hvad er den bedste DAB radio/hvilken DAB radio skal jeg købe?


Hvilken DAB radio der passer bedst til dig kommer helt an på dine behov. Der findes små DAB radioer som kun kan modtage DAB signaler, mens andre modeller er udbygget med internetradio. Det giver dig mulighed for at finde spændende radiokanaler fra hele verden.

Der findes radioer med mulighed for tilslutning af høretelefoner, hvis du har det behov. Mange DAB radioer har mulighed for bluetooth tilslutning. Således kan du via din smartphone eller tablet sende din yndlingsmusik til DAB radioen og bruge den som forstærker/højtaler.

Nogle DAB radioer kan køre på batteri –enten et indbygget batteri eller løse batterier - og således tages med på altanen, terrassen eller på en udflugt, hvor du ikke vil undvære musik, selv om du ikke har mulighed for at få strøm.

Lyden i moderne DAB radioer en fremragende. Går du efter det optimale kan du overveje en radio med to højtalere, hvilket giver dig den stereoeffekt, du kender fra musikanlægget.


Hvordan virker en DAB radio hvad kan den?


Når du køber en DAB radio er den meget nem at komme i gang med. I brugsanvisningen fremgår, hvordan du laver en ”auto-tuning”. Denne henter alle til rådighed værende radiokanaler og lagrer dem i radioen. Herefter kan du skifte mellem alle de fundne kanaler.

Mange – de fleste – radioer har et display, hvor du kan se diverse oplysninger om radiostationen. Dette display kan også give oplysninger om hvilket musiknummer og hvilken kunstner, der spilles mens du lytter til musikken.

Bruger du radioen i soveværelset kan du vælge en model med alarm og snooze-funktion. Det giver dig mulighed for at blive vækket til den yndlingsradiokanal.


Hvorfor DAB radio?


DAB radio er vejen frem. Når FM signalet forsvinder vil DAB være den eneste måde at høre radio på, med mindre du overgår til en decideret internetradio. En internetradio kræver imidlertid, at du kan modtage internetsignaler enten via kabel eller trådløst.

Dette problem har du ikke med en DAB radio, idet signalerne (ligesom de gamle FM signaler) ligger i æteren og kan hentes ned til din DAB radio uden yderligere tilslutninger.

DAB radio giver dig flere kanaler, bedre lyd og er lige så nem at gå til som en gammeldags FM radio.


Hvad koster en DAB radio?


Priserne på DAB radioer varierer afhængig af ydelse og hvilke funktioner, du ønsker ud over DAB funktionen. Du kan få DAB radioer fra under 300 kr. og til omkring 2.000 kr. afhængig af, hvor mange funktioner du ønsker – og om den skal have to højtalere til stereo.


Hvordan får du DAB radio i bilen?


At få skiftet bilens FM radio ud med en DAB radio kan blive en bekostelig affære – og kan løbe op i flere tusinde kroner.

Det kan imidlertid gøres billigere ved at montere en adapter til din eksisterende bilradio. Adapteren monteres via et AUX-kabel eller ved at konvertere DAB signalet til FM signaler, hvorefter du kan lytte til musik og nyheder, som du plejer.


Vejledning & Anmeldelser


Her kan du få vejledning og se anmeldelser om DAB radioer.

Guide: Sådan Tester Du Om Du Er DAB+ Klar


Er du og din radio klar til DAB+? Test om din radio er DAB+ klar.


Guide: DAB Radio i Bilen - Hands On Oplevelse


Se den nedenstående video og se hvordan DAB Radio i bilen fungerer.


Anmeldelse: Tesco DR1403G DAB/FM Radio


Tag et kig på denne billige DAB radio fra Tesco.


Sammenligning af forskellige DAB Radioer


I denne video sammenlignes flere forskellige DAB Radioer.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Dette skal du kigge efter når du skal købe en 3d printer

  • Webcafe.dk
  • 0 Comments
  • 4 måneder siden

Alt du skal vide inden dit køb af en WiFi Repeater

  • Webcafe.dk
  • 0 Comments
  • 5 måneder siden