bedste webshop løsning
E-handel

Bedste webshop løsning i 2016 – her er 3 bud

At vælge den rigtige webshop løsning til sin virksomhed kan være det der gør forskellen mellem succes og fiasko.

Derfor er det heller ikke et valg man skal træffe uden at tænke sig godt om.

Vi har samlet 3 webshop løsninger som på hver deres måde er et godt bud på den bedste webshop løsning i 2016 og frem. Dem får du her:​

Shopify - En webshop løsning på steroider

Her på siden er vi meget imponerede over Shopify.​ Den Canada-baserede webshop-løsning har taget hele internet-verdenen med storm, og flere og flere butikker får hele tiden øjnene op for det smarte system.

Video – Se hvordan Shopify fungerer

I videoen her kan du se hvordan man kommer i gang med at lave sin webshop, og hvordan Shopify fungerer som webshop løsning.

Fordele ved Shopify som webshop løsning

Der er en lang række fordele ved at bruge Shopify som webshop løsning – og her kan du se nogle af dem:

  • Shopify er cloudbaseret. Det betyder kort og godt at du ikke behøver bekymre dig om noget som helst af det tekniske.
   Det er ellers tit den store udfordring når man har en webshop, for man skal tænke på ting som oppetid, hurtighed, cache, sikkerhed, opdateringer og meget andet der kan give webshopejere uden en IT-afdeling grå hår i hovedet.
   Hos Shopify ordner de alt det for dig, så du skal bare tænke på at gøre det du er bedst til – at sælge produkter.
  • Du sparer webbureauet. Det er så nemt at komme i gang med shopify at alle kan finde ud af det, og selv design og lidt mere avancerede tekniske ting er lige til.
   Design foregår lidt ligesom man kender det fra en wordpress hjemmeside, at man kan købe temaer (eller finde gratis temaer) som man så kan aktivere, og så skifter hele shoppen udseende. De her temaer kan man så tilpasse som man vil efterfølgende.
   Det samme gælder de teknisk avancerede ting. Shopify har en stor markedsplads for alle mulige forskellige plugins som kan løse alle problemer, og der er helt sikkert allerede et plugin der kan gøre det du allerede vil.
  • Det er billigt at starte. Shopify vil gerne have at du får en masse salg og tjener en masse penge – og når du gør det vil de også gerne have deres bid af kagen. Men i starten, når du ikke omsætter for så meget, så skal du heller ikke betale særligt meget.
   Det betyder rigtig meget for en af de vigtigste ting når man starter ud som webshopejer er at sørge for at holde styr på sine udgifter, og her er det rigtig rart at kunne konvertere faste udgifter til en variabel omkostning, og det kan du med Shopify.
  • Du kan prøve det af gratis. Du får 14 dages gratis prøveperiode til at se om du finder dig hjemme i systemet – gør du det er det super og du kan skifte til deres billige plan, gør du ikke, jamen så kan du bare lade være med at tage pungen op af lommen og så er du blevet det klogere uden at det har kostet dig en krone.
  • Du kommer hurtigt i gang. Hvis du går i gang med at kigge på Shopify nu kan du i princippet have dine første salg om et par timer – så hurtigt går det at sætte dine produkter og dit design op (se selv videoen)

WooCommerce - Løsningen til dig der kan selv

Hvis du har lidt teknisk snilde og allerede kender til WordPress så bør du overveje at kigge på Woocommerce.

Woocommerce er et gratis plugin til WordPress som du installerer på din WordPress-hjemmeside, hvorefter du har en fuldt funktionsdygtigt shop, ganske gratis.

Ulemper ved WooCommerce

Nu skrev vi godt nok at WooCommerce var en gratis webshop løsning, men det er lidt en sandhed med modifikationer.

Skal din shop være mere end på bare almindeligt hobbyniveau skal du nemlig ud at have fat i nogle af de mange (betalings) Woocommerce extentions der findes på nettet.

Du ​skal også have en "forholdvis" lille butik hvis du gerne vil køre med WooCommerce (alt er jo relativt, derfor gåseøjnene)

Over 10.000 produktnumre begynder WooCommerce at blive lidt sløvt i optrækket, og ved mere end 100.000 produkter bliver det decideret langsomt.

Det skyldes den måde WordPress er udviklet på, som en blogging-platform og ikke et e-handelssystem.

Der findes forskellige løsningsmodeller som kan gøre det hele lidt bedre, men der er ingen af dem der for alvor er billige.​

PrestaShop - Open Source Webshop Løsning

Ligesom WooCommerce er PrestaShop en Open Source webshop løsning, men hvor WooCommerce er en overbygning på en bloggingplatform er PrestaShop et 100% dedikeret webshop-system.

Det betyder flere ting:

 1. Du kan komme i gang uden at have penge op af lommen
 2. Du kan have hundredetusinder af produkter uden problemer
 3. Systemet er meget komplekst. Det er både en fordel og en ulempe. Du kan tilpasse det stort set lige som du vil, men programmører kan nemt være dyre, og programmeringsopgaverne tage lang tid på grund af kompleksiteten.

Man kan med god samvittighed sige at det kommer til at koste lige så meget at køre PrestaShop som at køre Shopify - udgifterne går bare til servere og programmører som du selv betaler.

PrestaShop kan derfor være løsningen til dig der har mange varenumre og et stort budget til servere og programmører, og samtidig gerne vil være fri til at tilpasse systemet efter dine egne behov.​

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *